Boomverzorging

Gezonde groei.

Een gezonde boom is geen vanzelfsprekendheid. Renders is gespecialiseerd in het beheer van bomen. Onze boomtechnisch adviseurs en boomverzorgers voeren alle denkbare werkzaamheden binnen het vakgebied uit. Ze bezitten naast de vereiste certificeringen en specialistische kennis een jarenlange ervaring.

 

Boomaanplant en boomverplanting

In feite begint boomverzorging al vóór de aanplant, met de keuze voor de ondergrond en de bepaling van het beeld waarin de boom moet passen. Vanaf de aanplant heeft elke boom verzorging nodig om tot volle groei te komen. Jonge bomen worden zorgvuldig begeleid naar een evenwichtige ontwikkeling. Bij volwassen bomen richt de verzorging zich op gezonde en veilige groei. Ook herstel na schade of ziekte hoort daarbij.

Een bijzondere expertise van Renders is het verplaatsen van bomen. Zelfs oude, monumentale bomen kunnen op verantwoorde wijze worden herplant. De boomverzorgers van Renders bewaken vervolgens een snelle en gezonde doorontwikkeling.

 

Snoeien van bomen

platanen-kandalaberen-op-kapstok-snoeien-eersel-8

Wilt u onze boomverzorging projecten van dichtbij bekijken? Klik op de afbeelding en blader door de fotoboeken!

 
Om een gezond bomenbestand te kunnen waarborgen is deskundig snoeien essentieel. Renders is expert in begeleidingssnoei, onderhoudssnoei, vormsnoei, en specifieke krooningrepen.

 

Bomen Effect Analyse

Omgevingsfactoren zoals verbouwingen en nieuwbouwprojecten worden in kaart gebracht met behulp van de Bomen Effect Analyse (BEA).

 

Vellen en Rooien

Voor de handhaving van een duurzaam bomenbestand is het vellen en rooien van bomen vereist. Als een boom moeilijk te kappen blijkt, gebruikt Renders de noodzakelijke hijstechnieken.

 

Planvorming, Beleid en Toezicht

boomverzorging-kap-grote-amerikaanse-eik-centrum-Riethoven-ziekte-1

Wilt u onze boomverzorging projecten van dichtbij bekijken? Klik op de afbeelding en blader door de fotoboeken!

 
Voor elke boom in onderhoud wordt een beheerplan gemaakt. Daarin wordt exact bijgehouden welke werkzaamheden zijn uitgevoerd of nog zullen volgen. Op die manier ontsnapt geen enkele boom aan onze aandacht.

 

Overige specialismen boombeheer

  • Bovengronds boomonderzoek
  • Boomwaarde bepalen en schadetaxatie
  • Nader onderzoek
  • Trekproef
  • Groeiplaatsonderzoek
  • Groeiplaatsverbetering
  • Veiligheidscontrole (VTA)

Boomverzorging

Elke boom is anders.

“Ik geniet telkens als ik de wereld kan zien vanaf een plek waar eigenlijk niemand komt. Zeker bij Renders hebben we veel bomen in beheer die op lastig te bereiken plaatsen staan. Sowieso heeft iedere boom een eigen aanpak nodig. Daarom maken we vooraf altijd een gedegen plan.

Je moet heel goed weten wat je doet; hoe de boom zal reageren als je een tak afzaagt, waar die tak zal vallen. Elke boom is anders. Elke boom heeft z’n eigen specifieke eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Als dan het hele plaatje klopt is boomverzorging het mooiste vak ter wereld.”

Patrick Jansen,
Afdeling Boomverzorging

Onze projecten

Platanen kandelaberen: op kapstok snoeien

Bekijk hier het Fotoboek

Wegfrezen van stronken met stobbenfrees

Bekijk hier het Fotoboek

Bomen snoeien met hoogwerker, Eisenhowerlaan

Bekijk hier het Fotoboek

Verplanting grote moeraseik

Bekijk hier het Fotoboek

Aanplant forse groene beuken

Bekijk hier het Fotoboek

Boomverplanting; oude leilindes bij boerderij

Bekijk hier het Fotoboek