Groene functionaliteit.

Wilt u onze daktuinen van dichtbij bekijken? Klik op de afbeelding en blader door de fotoboeken!

 
Een openbaar stadspark op een parkeerkelder. Een dakterras als open bovenkamer van een woonhuis. Of een sedumdak dat ecologische voordelen paart aan een natuurlijk uitzicht.

Het zijn allemaal voorbeelden van daken met een duurzame, extra functionaliteit. Renders heeft veel ervaring met dergelijke groene daken. Het ontwerp, de aanleg en onderhoud van daktuinen kan volledig in eigen beheer door Renders worden uitgevoerd. Een groot voordeel, want het totaalbeeld moet bewaakt worden.

Daktuinen

Intensief of extensief.

“Er zijn in feite twee soorten groene daken. Een intensief groen dak is een gebruikstuin. Mensen kunnen er tussen het groen genieten. Zo hebben we in Maastricht het bovendek van een parkeergarage als parktuin ingericht met volwassen bomen. Maar ook een dakterras behoort tot de mogelijkheden. Een extensief groen dak biedt andere voordelen. De aanplant zorgt bijvoorbeeld voor isolatie en zuivere van de lucht. Veel mensen kiezen zo’n sedumdak ook vanwege het fraaie beeld en de natuurlijke uitstraling.

Bij de aanleg van daktuinen moet je goed weten wat je doet. Op de eerste plaats dient de constructie sterk genoeg te zijn. Ook de waterhuishouding is een belangrijk punt van aandacht; het laatste wat je wilt is een lekkage. Tot slot is de keuze voor de beplanting cruciaal. Op een dak heerst een ander klimaat dan op de vaste bodem Dat zijn allemaal zaken waar we bij Renders veel ervaring mee hebben. Je kunt ons met een gerust hart het dak op sturen.”

Tom Lathouwers,
adviseur daktuinen

Onze projecten

Moderne intensieve daktuin appartementencomplex

Bekijk hier het Fotoboek

Intensieve daktuin bij ouderencomplex met bloeiende vaste planten

Bekijk hier het Fotoboek

Groen dakterras met plantenbakken

Bekijk hier het Fotoboek

Sedumdak op parkeergarage appartementencomplex

Bekijk hier het Fotoboek

Onderhoudsvriendelijke daktuin met vijver, op oude wijnkelder

Bekijk hier het Fotoboek

Sedumdak op parkeerkelder appartementencomplex

Bekijk hier het Fotoboek