Infra

Verbindend.

Een laadpaal voor elektrische auto’s op een parkeerplaats plaatsen. Het vervangen van rioleringsbuizen bij woningrenovatie. Een datakabel naar een bijgebouw leggen. Het komt regelmatig voor dat een ondergrondse verbinding nodig is. Renders kan zulke verbindingen leggen zonder de oppervlakte te beschadigen.

 

Grondraket

Een grondraket wordt ook wel de bodemraket of sleufloze techniek genoemd.

 

Werking

principe opstelling bodemraket grondraket

Wilt u onze infraprojecten van dichtbij bekijken? Klik op de afbeelding en blader door de fotoboeken!

 
De grondraket is een machine die compacte ondergrondse boringen maakt in verplaatsbare grond. Door deze boringen kunnen kabels of leidingen tot een dikte van 70 millimeter worden gepulst. De grondraket wordt aangedreven door een luchtdruk van ca. 7 Bar, de boorslag bedraagt ongeveer 12 meter. Het bereik is 2 keer 10 meter.

 

Toepassing

Een obstakel, zoals een huis of een parkeerplaats, vormt geen probleem. De grondraket schiet onder bestaande bomen, tuinmuren, hagen en terrassen door en laat het bestaande landschap onberoerd. Herstelwerkzaamheden achteraf zijn minimaal.

Voorbeelden gebruik grondraket

  • Aanbrengen of uitbreiden van verlichting op bestaand terrein, voor bijvoorbeeld een berging, schuur of tuinhuis
  • Vervangen van diverse bestaande, oude kabels en leidingen
  • Netwerk tussen verschillende gebouwen
  • Mantelbuizen voor toepassingen als glasvezel
  • Gasleiding of waterleiding
  • Beveiligingskabels

 

Gestuurd Boren

Gestuurd boren wordt ook wel avegaarboren genoemd.

Bij het bouw- en woonrijp maken van woonwijken en bedrijventerreinen of de aanleg van rioleringen en wegen is het grootste gedeelte van de werkzaamheden niet zichtbaar. Daarom moet de opdrachtgever kunnen vertrouwen op de expertise van Renders.

 

Werking

principe opstelling Avegaarboor

Wilt u onze infraprojecten van dichtbij bekijken? Klik op de afbeelding en blader door de fotoboeken!

 
De spiraal van de avegaarboor wordt aangedreven door een boormotor. Door de draaiende beweging schroeft de boor zichzelf in de grond. Met een koppelstuk wordt de boor net zo lang verlengd tot de gewenste boorlengte is bereikt. Vervolgens wordt de met grond gevulde boor teruggehaald.

 

Toepassing

De avegaarboor is speciaal ontworpen voor het aanbrengen van mantelbuizen van 125 tot 220 mm onder spoorwegen, huisaansluitingen en wegkruisingen. Maar ook voor het vervangen van regenwaterafvoer of rioleringsbuizen onder woningen en bestaande (asfalt)wegen.

 

Grond- en straatwerken

Of het nu gaat om een kleine kraan die door een tuinpoort moet kunnen, of een flinke telekraan om een zware put te hijsen: voor ieder type werk heeft Renders de juiste machine in eigendom. We beschikken over een ruim assortiment aan kranen, tractoren, kippers, trilplaten en handgereedschappen waarmee we snel kunnen schakelen tussen al deze werkzaamheden. Bij Renders is uw complete project in goede handen.

Renders voert alle voorkomende grond- en straatwerken uit voor zowel particuliere opdrachtgevers als bedrijven en overheden.

Mogelijke werkzaamheden:

  • Het uitgraven van bouwputten
  • Grondverzet
  • Het aanbrengen van sierbestratingen
  • Het leggen van stelconplaten met vacuümunit
  • De aanleg van grondkeringen
  • Rioleringswerken en infitratiesystemen
  • De aanleg van waterpartijen en (zwem)vijvers

Infra

Snelle eenvoud.

“Het pulsen van leidingen gaat snel en eenvoudig. Wanneer de klant opdracht geeft dan kunnen we in principe direct aan de slag. Zo zijn we vanochtend al op drie plaatsen geweest. Boren vergt iets meer voor- bereidingstijd. De voordelen zijn duidelijk.

Doordat we ondergronds werken hoeven we geen sleuven in een gazon te graven of te breken in een vloer. Zelfs een weg is geen belemmering. De meeste mensen kennen de mogelijkheden niet. Maar ik heb in totaal al naar Den Bosch en terug geschoten. En dat een aantal keer. Voor ons is het gesneden koek.”

René van den Berk,
specialist kabelwerken en boringen

Onze projecten

Werking gestuurd avegaar boren

Bekijk hier het Fotoboek

Werking bodemraket (grondraket) met perslucht

Bekijk hier het Fotoboek